Ooops :)

Mitt nya inlägg "for iväg" efter att jag bara skrivot rubriken. Så tokigt!
I alla fall så löd rubriken Alternativ situps. Vad jag är ute efter är om det finns några bra
tips på att träna magen utan att genomlida en massa situps. Det blir inte effektivt, ger
ingenting annat än ont i nacken. Ja, ja, vet att jag kanske gör på fel sätt eller att jag troligen
fuskar men det är inte medvetet. Enda gången orken tar slut och jag får träningsvärk är
när jag har kört i en så´n där krokig historia som man ligger på och håller armarna på ett visst
sätt. Tyvärr har jag ingen sån hemma... :( 

Så nu vill jag ha in alla tips av alla mina generösa läsare. Eftersom ni är så många kommer
denna sida att utsättas för hård belastning men ha bara tålamod. Jag kommer att läsa alla era förslag

Tack kära ni på förhand!

Puss & Kram!


Livet är hÄrligt (trots kylan)

Brrr vad kallt det är och OJ vad jag fryser! Jag är verkligen ingen vintermänniska, nej hellre en levande istapp. Jag blir som handlingsförlamad på vintern av kyla. Riktigt stelfrusen så det går inte att göra något. Ska jag vara ute så måste jag hålla igång ordentligt hela tiden annars förfryser jag mig ända in till benpiorna. 
Det är tur att det finns människor som hjälper till att hålla värmen i hjärtat. Dom som värmer mig är förstås mina fantastiska döttrar som ser till att varje dag är värdefull och att vi betyder mycket för varandra. Nu är dom ju så pass stora att vi kan ha ganska djupa diskussioner ibland om livet. Man lär sig mycket av att prata med barn och ibland får man verkligen hålla sig för skratt :)
Andra människor som värmer mitt inre är eleverna på särskolan där jag jobbar. Det är så mycket äkthet i omlopp! Vilka kämpar de är och vilken glädje de sprider  för att inte tala om alla skratt som lockas fram. Det är härligt att komma till jobbet även om morgonen är kylig och humöret lite surt.

Puss & Kram

Slut på helgen

Så har denna helg lidit mot sitt slut. Sitter här och surar för mitt favvospel Midas Majong är borttaget från King.com. Fy vad trist :(( Kan dom bara plocka bort så där??
Annars så har helgen varit förträfflig! Mycket trevligheter som till exempel 4-års kalas, sovmorgon, melodifestivalen både live och på televisionen. Söta flickor som bjöd sin torpmorsa på frukost i sängen på alla hjärtans dag. Fick fina presenter också! Hjärtljus av den äldre och en mysig nalle av den yngre, Oj oj vad bra jag har det!!!
Har också fått avnjuta lite rött vin i trevligt sällskap. De är avkoppling. Tror jag ska gå med i nån vinklubb eller munskänkarna. Kanske gå någon vinprovarkurs? Skulle vara skoj.
Mindre skoj är träningsvärken som smygit sig på mig :(   Mina gamla knarriga knän skulle behöva smörjas upp också. Dom tål snart ingenting!!! Dålig kvalité kanske? Nej, nej... inte när det är made by hansson & olsson...bara ett tecken på att jag hållit igång ordentligt. Å mer ska de bli för torpmorsan är en riktig krutkärring. Kanske dags för slalombacken snart.... 

Puss & Kram 

Oh what a night...

Min älskade lilla största dotter är så fin och rar men ibland ganska hysterisk. Ikväll hade hon fått idén att fara på melodifestivalens genrep med en kompis. Hon skulle bjuda henne som en födelsedagspresent i efterskott.
-Visst, sa jag, kan vi ordna det. Biljetterna är ju så billiga nu :) (bra för en fattig). Tyvärr så var de slut...hur tog min dotter det tro? Ja, inte med ro direkt. Hon tyckte tilloch med att jag skulle köra till Umeå ikväll för att köpa av en blocketsäljare. 
-Nej men lilla vän, sa jag. Ibland går det inte alltid som man vill. Det är en mening med allt ska du se. Dottern blev inte direkt tröstad utan frustrerad. Hon jagade biljetter.....
Vi åkte till torget och "mellotältet" där en del trevligheter utspelar sig. Vi blev bjudna på fika, gick en tipsrunda, fotade lite och deltog i några småaktiviteter. Satt vid ett bord med en kaffe när en själsfrände från SJ kom fram och undrade om vi skulle på "mello". -Näe, sa jag. - Vill ni? sa hon. - Jaa, sa jag , helst den där, sa jag och pekade på dottern. DÅ HÄNDE DET!!! hon sa: -Vill ni ha några biljetter till genrepet på fredagkväll? - Jaa, hur mycket kostar de då? frågade jag. Hon sa: - Gratis! Vi överraskar din barn! - Men gääärna! sa jag. Å barnen blev nöjda och glada som T. Vilket flyt va! Tror kvinnan är en själsfrände eller så lyser det "Fattig singeltorpmorsa som vill men har inte råd att bjuda sina barn på melodifestivalen" om hela mig. 
För övrigt så har min lilla minsta dotter fixat festivalstämning på sitt rum och hängt upp lite av kvällens autografer och andra attiraljer. Mysigt!!!

Puss & Kram  

Krångel me tekniken

Det tog verkligen tid att publicera mitt senaste inlägg om raster. Idag upptäckte jag att inlägget + massor av kopior hade sparats som opublicerade. Så tokigt det kan bli :) Så är det det när man är flink i tanken men inte i tekniken. Eller är det inte så...?

Jo men visst är det det!!!

Puss & Kram


För långa raster :)

Ett av mina problem är att mina ta alldeles för långa pauser. Inte på jobbet kanske för där ar det tvärtom, men från andra sysselsättnignar som till exempel min blogg.... En av förklaringarna kan ju vara att jag prioriterar en del annat som... ja, det kanske inte är prioriteringat  när jag tänker efter utan en massa måsten. Såna där måsten som en ensamstående studerande heltidsarbetande snart tonårsförälder har. Tänk jag har inte ens hunnit sätta mina nya fröer som jag har beställt från impecta! Hjälp vad jag har försummat de små svarta... De kommer till och med i andra hand efter bloggen!
Nä nu måste bli skärpning.
En annan sysselsättning som jag pausat för länge ifrån är min femårsdagbok som jag startade upp detta år. Jag hade bestämt mig för att skriva varje kväll om lite smått o gott från dagen, kanske lite väder (ålderstecken eller släktdrag?) och sån´t där som är kul att jämföra för varje år, i fem år då naturligtvis. Tror ni jag har gjort det? Eller jag kanske ska skriva tror du att jag har gjort det eftersom det bara är du Kena som läser min blogg :-) Svaret är näe.... tyvärr.... för det har hänt en hel del.
Skärpning krävs och ska också bli.

Det här med spelkvällen som jag ordade om i ett tidigare inlägg måste förtydligas till att vi som väljer att delta i sammankomsten får också välja vilket spel som passar och känns bäst för kvällen. Det kan till exempel bli Fia med knuff, eller kanske Fia med hutt, eller Idol, eller Geni? Det finns många frågespel att välja bland också.

Ha de nu så bra kära läsare!!!


RSS 2.0