Mera tid

Tänk att jag har sagt upp mitt extrajobb som har tagit mycket tid på kvällarna nu när jag får jobba så mycket på dagarna. Ja, jag har kvar ett extraknäck, men det är bara två timmar i veckan, som ska gå till mitt NÖFS-konto....ofta värt tycker jag :)
Ikväll har vi varit till badhuset där ungarna har badat och badat och det ska bli mer av demn varan. Mera tid kommer att avsättas till familjära aktiviteter eller bara umgänge. Funderar på att ordna en riktig spelhålekväll och bjuda in spelsugna individer på lite matchning. Dåliga förlorare behöver inte besvära sig eftersom risken är enorm att jag segrar... ;)
Nu väntar snarklådan på mig, måste sova för jag ska upp tidigt imorrn och vikariera på en förskola. Tycker det är skoj att komma till nya ställen och träffa nya människor - berikande för kropp, knopp och själ!

Puss & Kram

Ska man bryta eller in´t?

Nu har jag börjat om att plugga igen. En del tycker nog att jag är galen men det är jag också!!! Så totalt hjärntvättad av studentlivet att jag bara mal på... Nu är det ju andraspråksinlärning som är på tapeten och jag ska i skrivande stund ta itu med min första inlämningsuppgift. Jag har valt att diskutera om det är viktigt med ett korrekt svenskt uttal eller om brytning ska accepteras. Detta är intressant tycker jag men vad tycker du? Veckans stora bloggaktivitet för alla mina trogna morsanläsare blir alltså att lägga in en kommentar och yttra en åsikt.

Ett annat intressant ämne är vad jag har gjort i helgen. Ja jag förstår ju att ni alla funderar eftersom jag inte har skrivit på några dagar (!) Måste bara säga att ni behöver inte vara oroliga om jag inte skulle vara uppdaterad någon dag eller två. Jag kommer igen, det lovar jag :)    Fredag var jag ute på mitt allra första vikariat, KUL! Fick nöjet att tillbringa dagen med en massa småttingar på en förskola. På kvällen var det kalas då vi firade en 11årig grabb med en bowlingrunda. Som vanligt gick det som smort...tänkte lägga ut serien på min blogg men har visst slarvat bort papperet (eller?) Häng med nå´n gång så  får ni se mig in action vetja!!!   Lördag städade jag mina trappor heeeela förmiddagen. På kvällen åt jag och mina döttrar tacos MUMS! Vi avslutade kvällen hos mina kära föräldrar och där fastnade jag i ett pussel, inte bokstavligt men jag hade ialla fall väldigt svårt att sluta. Pussel med många bitar är verkligen en utmaning och det gillar jag! En annan utmaning som jag antog mig på Söndag var att tvätta min kraftigt nerskitade bil. Usch och fy så smutsig och ingrodd den var, tur jag fick komma till lillebror och tvätta den i hans garage. Jag fick god hjälp av mina underbara brorssöner som tyckte det var skojigt som bara den att spruta vatten och hoppa i vattenpölarna. Sen fikade vi semlor och kaffe. Flickorna mina roade sig med tv-spel och att leka med kusinerna förstås.
Jaa...det får nog räcka för idag, en liten resumé blev det för alla nyfikna...och nu får ni ta det lugnt där ute!!!

Puss & Kram

Tiden går fort

Alltså, jag undrar om jag håller på bli gammal? Jamen ikväll har jag varit på informationsmöte på den nya skolan som mina döttrar ska börja på till hösten, högstadiet är det som gäller. Det slog mig när jag satt där, att om mina tjejer har nått tonåren borde jag ha blivit bra mycket äldre än vad jag känner mig. Vilken insikt!!!
Det bästa är att det är inte så farligt att bli äldre, tycker jag i alla fall, eftersom man (jag) känner sig likadan inuti. Dessutom har man det ju lite bättre ställt (hrrrm, hrrrm) och kan göra mer saker.  Man får dessutom pyssla med så mycket antiwrinklekrämer som helst och exprimentera med sina rynkor, man får promenera med stavar utan att känna sig fjantig, man har nått den mogna åldern att man tycker om rött istället för vitt. Jaa....det är riktigt trevligt....
Känner mig nöjd med livet och mina underbara töser!!!

Puss & Kram

P.S Skulle i och för sig haft en annan fräsigare bil D.S

Det var en gång...

....en torpmorsa som bodde på ett torp som hette Anderstorp. Morsan hade en egen blogg som var fantastiskt fin men morsan hade så mycket att göra, så lite tid över att hennes blogg blev lidande. Hon hann aldrig skriva och började fundera om bloggandet verkligen var något för henne? Morsan hade två flickor som pressade henne med "Du måste skriva i din blogg morsan, du skriver ju aldrig, men du måste...måste...MÅSTE!!! Oj oj oj. Det var tuffa tider för morsan. Dessutom hade hon en lillebror som retades och kommenterade henne för att inläggen var så gamla. Hon hade det inte lätt :( Kännde sig ganska off.... Men så plötsligt en dag hände det! Morsan hade klarat av sina studier och fick uppleva en stämningsfull examenshögtid i kyrkan, hon var färdig lärare! Färdig med allt resande! Färdigt med kvälls- och nattläsningen! Hon var såååå lycklig :) Nu skulle hon få tid över till sin kära blogg!
Tur var det ju att torpmorsan hade två flickor som som hjälpte henne göra en ny header till sin blogg för det är ju väldigt viktigt att designen är fin och passar bloggägarens personlighet. Nu skulle morsan inte göra sin trogna läsare besvikna längre. Hon lovade att skriva ofta och med ett innehåll som kommer att få blondinbella att tappa hakan, och det är inte illa bloggat det! Så slutade sagan bra på alla sätt:)    Men vad besökarna inte vet är att torpmorsan har påbörjat en ny utbildning...den heter andraspråksinlärning, 30 hp och räcker hela terminen!!!

Puss & Kram

RSS 2.0